Ruská nemocnice nahradila toaletní papír zdravotní dokumentací

Toaletní papír

Autor: stars24.cz

3. února 2018 4:23

Prokuratura na jihu ruského Uralu řeší kauzu venkovské nemocnice, kde na záchodech místo toaletního papíru nabízeli uživatelům zdravotní dokumentaci pacientů. Případ se podle agentury Interfax stal v okresním městě Kočevo, které leží asi 200 kilometrů severozápadně od Permu.

Podle přivolaných vyšetřovatelů na okenním parapetu ležela složená sada výkazů s osobními údaji nemocničních pacientů, roli toaletního papíru kontroloři nenašli. Záchod nebyl určen jen pacientům nebo personálu, volný přístup do něj měli všichni návštěvníci kočevské nemocnice. Kauzu řeší ministr zdravotnictví permské regionální vlády.

Stížnosti na stav ruských lůžkových zařízení ve venkovských oblastech a menších městech se v Rusku objevují pravidelně. Nechybí často ani kritika hrubého chování lékařů a zdravotnického personálu.

V polovině ledna se v médiích objevila zpráva, že jistá zdravotní sestra v nemocnici ve městě Južno-Sachalinsk fotografovala pacienty se smrtí na jazyku na jednotce intenzivní péče a s hanlivými komentáři obrázky odesílala na sociální sítě.

Témata: nemocnice Rusko toaletní papír