Zvrat v případu zadržené Terezy! O drogách věděla, se šéfem gangu spala!

Tereza H před Pákistánským soudem, kde čeká na prodloužení vazby

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. února 2018 12:59 | Aktualizováno: 2. února 2018 16:43

V kauze zadržené Češky Terezy H. se objevují nové zásadní informace! Jak se ukázalo, nejen, že o obchodu s drogami věděla, se šéfem gangu dokonce udržovala dívka intimní poměr.

Policie a celní správa podle pákistánských médií zjistily, že devět kilogramů heroinu měl Tereze do kufru nachystat komplic Shoaib. Toho díky výpovědi zadržené dívky policie zadržela před několika dny.

Shoaib byl v úzkém napojení na dívku a zajišťoval pro ni ubytování ve městě Gujranwala, kde také přebíral drogy od Haroona Pathana. Podle nových informací najímal lidi, kteří heroin balili, šéfa gangu Tárika poté pouze informoval o průběhu celé akce.

Tárik se podle médií nachází v Británii a pátrá po něm Interpol. "Úřady požádaly o pomoc ministerstvo vnitra a zahraničí, aby si přes Interpol vyžádaly dopadení Tárika a jeho vydání do Pákistánu," řekl celník serveru Dawn.

Tereza s Tárikem údajně seznámila v Manchesteru a šéf gangu jí nabídnul, že jí pomůže prorazit v modelingu. Jejich vztah se ale zvrtnul a z obou dvou se stali milenci.

Díky tomu ale Tereza o jeho obchodu s drogami věděla. Jednou ji dokonce poslal fotit do Pákistánu, kde měla předvádět produkty známé módní značky. Podle vyšetřovatelů nabídku přijala.

Pákistánští celníci ženu 10. ledna zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Devět kilogramů drogy našli v jejím kufru.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničních věcí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu