V Calais vypuklo peklo! Poprala se stovka uprchlíků, střílelo se!

Uprchlíci, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

1. února 2018 21:37

Během rvačky mezi uprchlíky z Afghánistánu a Eritreje ve francouzském Calais byli postřeleni tři migranti. Šarvátka propukla po rozdělávání jídla. V Calais nyní pobývá podle různých odhadů od 550 do 800 migrantů.

Oznámila to agentura AFP s odvoláním na místní úřady. Dva zranění byli převezeni do nemocnice v Calais, o třetího se podle prefektury postarali na místě záchranáři. Totožnost zraněných a jejich zdravotní stav ještě nebyly upřesněny.

Rvačka, do které se zapojila asi stovka migrantů s pálkami a kameny, se odehrála u nemocničního centra, kde úřady předloni zrušily obří provizorní tábořiště zvané Džungle. Žilo v něm tehdy na 8000 migrantů, doufajících, že se z Calais dostanou do Británie s lepšími životními podmínkami.

Předchozí pranice mezi migranty, která vyústila ve střelná zranění, se odehrála loni 25. listopadu. Střílely po sobě dvě skupiny Afghánců, pravděpodobně šlo o vyřizování účtů mezi převáděči. Zraněno bylo pět lidí.

Letos 18. ledna byl vážně pobodán Syřan, který se dostal do hádky s Afghánci na dálničním parkovišti. V oblasti loni zemřeli čtyři migranti, v roce 2016 jich bylo čtrnáct a v roce 2015 dokonce osmnáct.

Témata: uprchlíci Francie