Johnsonův novorozený syn se jmenuje Wilfred Lawrie Nicholas

Wilfred Lawrie Nicholas Johnson 2

Autor: Jan Novák, stars24.cz, ČTK

3. května 2020 3:47

Syn britského konzervativního premiéra Borise Johnsona a jeho snoubenky Carrie Symondsové, který se narodil ve středu, dostal jméno Wilfred Lawrie Nicholas Johnson. Jeho matka to dnes oznámila na svém instagramovém účtu, kde zveřejnila i fotografii chlapečka. Jména dostal na počest dědečků svých rodičů a také lékařů.

"Představuji Wilfreda Lawrieho Nicholase Johnsona, narozeného 29. 04. 2020 v 9 hodin," napsala Symondsová. Vysvětlila, že jméno Wilfred je po Johnsonovu dědečkovi, Lawrie se jmenoval její dědeček a lékaři Nicholas Price a Nicholas Hart podle ní zachránili minulý měsíc premiérův život.

"Je pro nás velkou ctí, že jsme se dočkali takového uznání," řekl Price, primář infekčního oddělení nemocnice svatého Tomáše, kde se premiér léčil. "Přejeme rodině zdraví a štěstí," dodal.

Wilfred se narodil jen krátce poté, co se Johnson vrátil do práce po nemoci. Zotavoval se z nákazy koronavirem, kvůli které musel týden strávit v nemocnici, z toho tři dny na jednotce intenzivní péče. V uplynulých dnech řekl, že není pochyb o tom, že mu tamní lékaři zachránili život.

Johnson byl ve středu při narození svého syna, po několika hodinách ale odjel do svého úřadu na Downing Street. Otcovskou dovolenou si chce vzít později během letošního roku, nyní se věnuje řešení koronavirové krize.

Pětapadesátiletý Johnson a 32letá Symondsová v únoru oznámili, že se zasnoubili a zároveň prozradili, že začátkem léta čekají potomka.

Agentura AP připomíná, že Wilfred je už třetím miminkem, které se v tomto století narodilo některému britskému premiérovi za jeho mandátu. Potomka se během svého působení v Downing Street dočkali jak labourista Tony Blair, tak konzervativec David Cameron.

Symondsová se má stát Johnsonovou třetí manželkou, datum svatby nicméně zatím ohlášeno nebylo. Z druhého manželství s Marinou Wheelerovou má nynější britský premiér čtyři děti, všechny jsou již dospělé. Také má podle agentury AP nejméně jedno dítě z nemanželského poměru.

Témata: Boris Johnson Wilfred Lawrie Nicholas Johnson Velká Británie Carrie Symonds