Podivné odhalení: Pošťák měl doma více než půl tuny nedoručené pošty

Italský listonoš měl doma více než půl tuny nedoručené pošty

Autor: stars24.cz

31. ledna 2018 8:29

Italská policie zatkla šestapadesátiletého listonoše ze severu země, který měl v garáži a v bytě 573 kilogramů nedoručené pošty.

Některé objevené zásilky byly odeslány už v roce 2010. Všechny teď mají být doručeny původním adresátům, napsal web televize Rai.

Podle policie jde o historicky největší nález nedoručené pošty v Itálii. Na nedbalého zaměstnance italské pošty se přišlo hlavně díky dobrovolníkům z ekocentra obce Breganze nedaleko severoitalské Vicenzy, kteří upozornili na 25 poštovních bedýnek nalezených při vyklízení jiné garáže, již dříve používal.

To vedlo k odhalení dalších 40 takových přepravek nacpaných dopisy, účty a bankovními výpisy, v některých případech i osm let starými. Většinu více než půltunového nálezu tvoří komerční korespondence, píše Rai.

Italská pošta slíbila, že dopisy se nyní dostanou ke svým adresátům, a problémovému zaměstnanci okamžitě pozastavila činnost. Státní podnik proti němu hodlá vést právní kroky a ve věci zahájí interní vyšetřování.

Případ z Breganze přitom není v Itálii unikátem. V roce 2013 našla policie u nespolehlivého pošťáka na Sardinii asi 400 kilogramů balíčků, dopisů či novin, které doma hromadil čtyři roky.

Témata: pošťáci pošta Itálie