Co jí to provedli! Zadržená Tereza H. vypadala před soudem hrozně!

Zadržená Tereza H. předstoupila před soud

Autor: stars24.cz

30. ledna 2018 12:15

Když na letišti v Pákistánu zadrželi jednadvacetiletou Češku s devíti kilogramy heroinu, rozdávala úsměvy na všechny strany. Po několika dnech ve vězení jí už ale do smíchu není. Na dnešní rozhodnutí o prodloužení vazby dorazila s vážnou tváří a oblečená v tradičním sárí.

Terezin advokát deníku Daily Pakistan řekl, že jeho klientka je na tom zdravotně dobře. To také potvrdilo české ministerstvo zahraničí. Dodal také, že Tereze byla vazba prodloužena a soudní jednání nařízeno za dva týdny.

K soudu, na který před budovou čekaly desítky lidí, včetně zástupkyně české ambasády, eskorta mladou blondýnku přivedla bez pout. Od 10. ledna, kdy byla zadržená, ji ale očividně už do smíchu není. Tentokrát se na všechny neusmívala. Naopak. Tvářila se smutně. A na vážnosti jí přidával i fakt, že byla  zahalená v tradiční sárí. 

Pákistánští celníci Terezu H. zadrželi poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Devět kilogramů drogy našli v jejím kufru.

Za pašování drog jsou v Pákistánu vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle ministerstva zahraničních věcí cizincům nedává.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán