Tereza H. v bezvýchodné situaci: Koronavirus všechno zhatil!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. dubna 2020 10:46

Epidemie koronaviru rozhodně nepřišla vhod Tereze H., která zůstává v pákistánském vězení. Sice jí byla prominuta část trestu, ale to jen malá náplast na odložená soudní stání. Odsouzená Češka se totiž vidí na svobodě.

V březnu uplynul rok od chvíle, kdy v Pákistánu odsoudili Terezu H. k téměř 9 letům vězení. Nedávno jí sice úřady prominuly další dva měsíce trestu, zároveň ale uštědřily velkou ránu jejím nadějím na brzké propuštění na svobodu.

Tereza se pochopitelně proti trestu odvolala a dál trvá na tom, že je nevinná. Projednání jejího případu je ovšem v nedohlednu. „Soudy v Pákistánu byly do odvolání kvůli koronaviru přerušeny, takže ke stání nedošlo,“ řekla webu tn.cz mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

Odvolání se tedy táhne už od loňska a momentálně nikdo nevidí světlo na konci tunelu. „Soudy nedávají zatím ani náhradní termíny,“ dodala Štíchová. 

Ostře sledovaný případ odstartoval již před více než dvěma lety. V lednu 2018 pákistánští celníci zadrželi Terezu na tamním letišti v Láhauru s téměř 9 kilogramy heroinu v kufru. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu