Stav Borise Johnsona se zhoršil! S koronavirem bojuje na JIP!

Johnson, Boris

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

6. dubna 2020 22:01

Zdravotní stav britského premiéra Borise Johnsona, který byl kvůli nemoci covid-19 v neděli přijat v jedné z londýnských nemocnic, se během dnešního odpoledne zhoršil. Oznámila to kancelář předsedy vlády. Johnson byl na doporučení jeho lékařského týmu přesunut na jednotku intenzivní péče.

"Premiér požádal ministra zahraničí Dominika Raaba, aby jej zastupoval tam, kde je to nutné. Premiérovi se dostává prvotřídní péče, děkuje všem pracovníkům (státního zdravotnického systému) NHS za jejich namáhavou práci a nasazení," dodává prohlášení úřadu vlády.

Do nemocnice St Thomas' Hospital se 55letý Johnson přesunul v neděli večer poté, co se už déle než týden potýkal s nemocí. Vládní prohlášení tehdy hovořilo o "preventivním kroku" a "rutinních" vyšetřeních.

Na jednotce intenzivní péče je premiér podle britských médií přibližně od 19:00 místního času (20:00 SELČ). Lékaři se jej tam rozhodli přemístit pro případ, že by potřeboval plicní ventilaci. Mluvčí premiérovy kanceláře dodal, že Johnson "zůstává v tuto chvíli při vědomí".

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Boris Johnson Velká Británie