Nebezpečný syfilis udeřil: Léčí se zde šlapky z celé Evropy

Mladá dívka

Autor: Jan Novák, stars24.cz

26. ledna 2018 14:55 | Aktualizováno: 26. ledna 2018 17:41

Na východě Slovenska řeší zajímavý problém. Jsou na vině levné místní šlapky, které zde řidičům nabízejí své osobní služby, jenž začínají už od 15 eur.

Tato „epidemie“ se na Slovensku docela dost rychle šíří. Za loňský rok je evidováno 115 nových případů. Šíření nemoci souvisí zejména s návratem kněžek lásky domů, kam, jak píše Nový čas, je posílají léčit. Nejmladší pacientka má přitom pouhých 12 roků! Zástupkyně regionální hygieničky v Trebišově potvrdila, že v okrese probíhá už druhá vlna epidemie Syfilisu. „Loni jsme evidovali 115 nových hlášení o tomto onemocnění, přičemž na Slovensku bylo celkově 358 nových případů. Po přepočítaní na 100-tisíc obyvatel byla nemocnost v okrese Trebišov 16-krát vyšší, než v celé SR,“ řekla zástupkyně.

Nový Čas zjistil, že v okolí ulic M. R. Štefánika, Švermové a Zahradní probíhá praxe tak, že sem přijdou lidé poptávající tyhle služby ze sousedních okresů a za málo eur proběhne akt.

Největším ohniskem onemocnění je osada kolem ulice I. Krasku. Tato nemoc se kromě soulože šíří také znečištěnými předměty, jako třeba ubrousky a oblečení.

Počet případů stoupá také proto, že nakažené pracovnice se jezdí léčit domů, kde mají trvalé bydliště. Přitom, za ohrožování nákazou pohlavní nemocí hrozí na Slovensku od 3 do 8 roků vězení.

Syfilis může i zabíjet

Jde o infekční a pohlavně přenosnou nemoc, která v pozdějších stádiích vede k psychickým poruchám. Léčí se velmi dlouho a zpravidla má tři fáze, které končí smrtí. Pokud se neléčí.

Témata: syfilis pohlavní nemoci Slovensko Lidé