Migrant ubodal ženu před očima jejích dětí. Důvod je šílený

Zbraně, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz

26. ledna 2018 10:55

V Německu začal proces s neúspěšných afghánským žadatelem o azyl, který byl obviněn z vraždy své krajanky přímo před zraky jejich dětí. Důvodem údajně bylo to, že Afghánka konvertovala ke křesťanství.

Obviněný třicetiletý muž údajně svou oběť (38) znal, protože žili v jednom azylovém domě ve městě Prien am Chiemsee v Bavorsku. Podle obvinění byl muž naštvaný, protože žena konvertovala ke křesťanství.

Matka čtyř dětí mu prý nabídla, že mu také pomůže konvertovat. To Afghánce tak rozzuřilo, že ji ubodal k smrti, píše německý list Bayerische Rundfunk.

K činu došlo před jedním z německých supermarketů v dubnu 2017. Migrant na ženu vytáhl nůž a zasadil jí celkem 16 ran. Krveprolití přitom přihlížely i dvě nezletilé děti oběti. Žena zemřela na cestě do nemocnice.

Afghánec zpočátku tvrdil, že je nevinný, později se ale přiznal. Svůj čin omlouval tím, že byl frustrovaný, protože jeho žádost o azyl byl krátce před činem zamítnuta. Podle deníku je nyní muž umístěn na psychiatrii, víc ale právní zástupce Afgánce nesdělil.

Verdikt by měl být vynesen 9. února, dodává deník. 

Témata: uprchlíci imigrace krimi Německo