Ani ne roční dítě zemřelo! Bylo nakažené koronavirem

V USA zemřelo ani ne roční dítě, které bylo nakažené koronavirem

Autor: ČTK

29. března 2020 8:02 | Aktualizováno: 30. března 2020 3:34

Ve Spojených státech zemřelo dítě mladší jednoho roku, u kterého byla diagnostikována nákaza koronavirem. O jeho úmrtí informoval v sobotu guvernér státu Illinois Jay Robert (J.B.) Pritzker. Zatím není jasné, zda dítě netrpělo ještě nějakými dalšími zdravotními problémy, napsala agentura AFP.

Na nemoc COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, umírají častěji starší či chronicky nemocní lidé. Děti nákaza z velké části ušetřila a úmrtí velmi mladých pacientů jsou vzácná, připomíná AFP.

Spojené státy registrují více než 120.000 případů nákazy koronavirem, což je nejvíc na světě. Přes 2000 lidí infekci podlehlo. Obavy vyvolává kromě jiného situace v amerických věznicích, kde odsouzení zpravidla žijí v těsných celách.

Americké úřady dnes oznámily úmrtí prvního federálního vězně na koronavirus v zemi. Obětí se stal 49letý Patrick Jones, který si v Louisianě odpykával 27 let za drogové delikty. Údajně měl i další zdravotní potíže, takže patřil do rizikové skupiny. Celkem byla zatím infekce ve federálních věznicích zjištěna u 14 vězňů a 13 členů personálu.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) USA děti