Mapa koronaviru ONLINE: Tady najdete aktuální údaje!

Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

27. března 2020 17:47

Kde hledat aktuální údaje týkající se výskytu koronaviru v Česku i jiných zemích? Na internetu existuje hned několik užitečných stránek či interaktivních map.

Nemoci COVID-19 po celém světě podlehlo již přes 25.000 lidí, přičemž nákaza koronavirem se prokázala u více než 550.000 osob. Spojené státy překonaly co do počtu infikovaných Čínu, kde se virus loni vyskytl poprvé. V Česku počet infikovaných překonal hranici 2000 a mrtvých je devět.

Nejpřehlednější a pravděpodobně nejaktuálnější statistiku poskytuje aplikace, kterou vytvořila Univerzita Johnse Hopkinse. Mapa, kterou najdete ZDE, srovnává data Světové zdravotnické organizace a Centra pro kontrolu a prevenci nemocí a aktualizuje se o nejnovější čísla několikrát za hodinu.

Aktuální situaci je možné sledovat interaktivním způsobem i v Česku. Ministerstvo zdravotnictví kvůli nákaze zřídilo speciální web. Na adrese https://koronavirus.mzcr.cz jsou k dispozici aktuální statistiky, vydaná opatření proti nákaze, informace pro zdravotníky, zaměstnavatele i zaměstnance, doporučené postupy, tiskové zprávy či potřebné materiály ke stažení.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)