Otřes v Rusku! Putinova dcera se potají rozvedla!

Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Autor: ČTK, stars24.cz

25. ledna 2018 19:49

Dcera kremelského šéfa Vladimira Putina Jekatěrina se rozvedla se svým manželem Kirillem Šamalovem, který po rozvodu přišel i o většinu akcií petrochemického holdingu Sibur.

Napsala to dnes agentura Bloomberg s odvoláním na několik anonymních zdrojů obeznámených s poměry v rodině. Oficiální potvrzení informace agentura nemá a zřejmě ani mít nebude.

Kreml drží jakékoli informace o rodinné situaci prezidenta v absolutní tajnosti, se zpožděním se například novináři v roce 2013 dozvěděli i o Putinově rozvodu s exmanželkou Ljudmilou. Bývalí manželé mají dvě dcery, jednatřicetiletou Jekatěrinu a o rok starší Mariu. Jekatěrina, o jejímž rozvodu dnes agentura Bloomberg informovala, se jmenuje Tichonovová, ale její identitu Kreml odmítá potvrdit.

Vzestup Šamalova začal v roce 2012 krátce před svatbou. Většinoví vlastníci holdingu Sibur Leonid Michelson a Gennadij Timčenko ho povýšili do vedení firmy a věnovali mu 4,3 procenta jejích akcií. O dva roky později Šamalov odkoupil od Timčenka dalších 17 procent akcií firmy za 2,2 miliardy dolarů (přes 44 miliardy korun).

Loni v dubnu ale firma Sibur oznámila, že Šamalov své akcie prodal Michelsonovi. Na transakci podle zdrojů agentury Bloomberg nevydělal vůbec nic, protože akcie prý držel jen jako důvěryhodná osoba napojená na Putinovu rodinu. Vlastnictví akcií skončilo s rozvodem s prezidentovou dcerou, uvádí agentura.

Témata: Jekaterina Putina Rusko Vladimír Putin