Jde jí o život! Zadržená Tereza H. práská komplice, končí u výslechu v řetězech!

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. ledna 2018 16:17

Zadržená Češka Tereza H. se chová přesně tak, jak příručky pro přežití ve věznici nedoporučují. Začala totiž práskat své komplice! Těžko říct, co jí k tomu vedlo, jisté ale je, že někteří by ji zřejmě neradi viděli mezi živými.

Jedenadvacetiletá Tereza H., kterou zadrželi v Pákistánu kvůli podezření z pašování drog, si nadělala spoustu nepřátel. Jejich jména totiž práskla úřadům, a ty nelenily. Okamžitě povolaly do akce speciální jednotky a začaly na základě její výpovědi zatýkat.

Podle serveru Daily Pakistan se podařilo zatknout několik menších ryb, ale i Shoaiba Ahmada, komplice, který má napojení na hlavu celé pašerácké sítě. 

Shoaib rovnou stanul před soudem, a to hned v poutech za zvýšených bezpečnostních opatření. Byla mu prodloužena vazba o čtrnáct dní a prozradil, že Terezu do Pákistánu poslal kamarád jeho bratra.

O něm toho moc známo není. Žije v Londýně a říkají mu Tariq. Zřejmě se jedná o záhadného Khalida, o kterém mluvila Tereza už dříve.

Právě Tariq měl navíc celou akci koordinovat. Údajně vymyslel focení jako záminku, pod kterou Tereza do Pákistánu přijela. Měla být ubytována právě u Shoaiba, který se na celé akci podílel.

Češku (21) v Láhauru zadrželi celníci údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek (AFN) cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Celníci jí ale odmítli vydat jak protidrogové jednotce, tak letištní ochranné bezpečnostní síle (ASF), kvůli podezření z pochybení na straně obou úřadů.

Nakonec bylo rozhodnuto, že případ bude vyšetřovat společný vyšetřovací tým (JIT), ve kterém jsou zastoupeny všechny vyšetřovací úřady. Zvlášť se bude vyšetřovat, zda zaměstnanci protidrogového úřadu a letištní kontroly Češce záměrně neumožnili projít kontrolou.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Zadržená Češka je podle pákistánského tisku nyní ve vazební věznici v Láhauru. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán