Strasti vězněné Terezy nekončí: SOUD NEBUDE!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. března 2020 12:18

Tereza H. musí opět odložit boj za spravedlnost. Odvolací soud, který měl řešit její případ, se jen tak nesejde. Podle nejnovějších informací bylo stání odloženo na neurčito.

V lednu 2018 pákistánští celníci zadrželi Terezu na tamním letišti v Láhauru s téměř 9 kilogramy heroinu v kufru, za což jí soud poslal na téměř 9 let za mříže. Ona ale trvá na tom, že je nevinná, a čeká na odvolací řízení. 

Její právník původně vyhlašoval, že ji osvobodí do konce loňského roku, což se mu ovšem nepovedlo, odsouzená Češka zůstává nadále za mřížemi. Vzhledem k současné situaci po celém světě to navíc vypadá, že se na svobodu jen tak nepodívá.

Podle informací webu blesk.cz paralyzovala pákistánské soudy epidemie koronaviru. Jak prozradil serveru novinář Alí Aršád, projednávání jejího případu bylo zatím odloženo na neurčito, brzy by však mělo být známo datum dalšího jednání.

Klíčové soudní stání se původně mělo konat v lednu. Soudci vyslechli nejméně pět případů, na Terezu ovšem nezbyl čas. Potěšit ji mohla alespoň zpráva, že jí úřady prominuly další dva měsíce trestu. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán