Tereza H. má naději: Předčasné propuštění kvůli koronaviru?!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2020 12:06

Tereza H. už dva roky prosí o propuštění z pákistánské věznice, kde je podle svého názoru držena neprávem. Teď jí ale svitla jistá naděje na to, že si nebude muset odpykat trest v celé původně stanovené délce.

Zhruba měsíc a půl nebylo slyšet o Tereze H., která už je přes dva roky v pákistánském vězení. V lednu 2018 ji tamní celníci zadrželi na letišti v Láhauru s téměř 9 kilogramy heroinu v kufru, za což jí soud poslal na téměř 9 let za mříže.

Odsouzená Češka trvá na tom, že je nevinná, a čeká na odvolací řízení. V lednu se mělo konat klíčové soudní stání. Soudci vyslechli nejméně pět případů, na Terezu ovšem nezbyl čas a jednání bylo odloženo na neurčito. Teď se přece jen dozvěděla jednu dobrou zprávu.

Kvůli šířící se koronavirové nákaze jí byla opět prominuta část trestu, konkrétně dva měsíce. Dohromady už tak úřady v Pákistánu snížily Terez trest o celý půlrok. Vláda totiž čas od času sáhne ke generálnímu snížení trestů.

V láhaurské věznici nepodceňují ani hrozbu nákazy mezi vězeňkyněmi. Všem včetně Terezy už rozdali roušky a provedli další opatření. Tereza by se však nejbezpečněji cítila mimo prostory věznice.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán