MAPA KORONAVIRU: Kde všude můžete sledovat průběh pandemie?

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. března 2020 21:09

Šíření nákazy koronavirem se zatím nedaří zastavit, WHO kvůli tomu tento týden vyhlásila stav pandemie. Aktuální vývoj situace už je možné sledovat i v Česku. Ministerstvo spustilo interaktivní web.

Nový typ koronaviru se v Číně začal šířit začátkem loňského prosince, do Evropy se dostal o necelé dva měsíce později. Celkem má koronavirus v Evropě již přes 1500 mrtvých. Nejvíce zasaženou z evropských zemí je Itálie, která hlásí už 17.660 nakažených a 1266 mrtvých.

Jak vás stars24.cz informoval, aktuální situaci ve světě můžete sledovat prostřednictvím této webové stránky, na které najdete mapu celého světa a údaje o počtu nakažených novým koronavirem v jednotlivých zemích po celé zeměkouli. Data jsou dostupná díky Univerzitě Johnse Hopkinse, prestižní soukromé vysoké škole v Baltimore v americkém státě Maryland.

Nově se dá situace sledovat interaktivním způsobem i v Česku. Ministerstvo zdravotnictví kvůli nákaze zřídilo nový web. Na adrese https://koronavirus.mzcr.cz jsou k dispozici aktuální statistiky, vydaná opatření proti nákaze, informace pro zdravotníky, zaměstnavatele i zaměstnance, doporučené postupy, tiskové zprávy či potřebné materiály ke stažení.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví