Mapa koronaviru: Aktuální data z celého světa!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. března 2020 9:45

Nový koronavirus se dál šíří po celém světě, jen v Česku už evidují úřady přes šest desítek nakažených. Jaká jsou aktuální data ze zahraničí? Díky interaktivní mapě to můžete zjistit během několika chvilek.

Jak už vás stars24.cz informoval, z nočního testování přibyl jeden další potvrzený případ nového koronaviru, v Česku jich tak je nyní 64. U pacientů se podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) zatím stále daří dohledávat původ nákazy a hygienici se stále snaží i najít lidi, se kterými byli v kontaktu.

Aktuální situaci ve světě můžete sledovat prostřednictvím této webové stránky, na které najdete mapu celého světa a údaje o počtu nakažených novým koronavirem v jednotlivých zemích po celé zeměkouli. Data jsou dostupná díky Univerzitě Johnse Hopkinse, prestižní soukromé vysoké škole v Baltimore v americkém státě Maryland.

Správci webu momentálně evidují necelých 120 tisíc případů nemoci Covid-19, nejvíce v Číně (přes 80 tisíc), Itálii (přes 10 tisíc) a Íránu (přes 8 tisíc). Chorobě zatím podlehlo 4285 lidí, nejvíce v čínské provincii Chu-pej. Téměř 66 tisíc lidí se naopak uzdravilo.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemoci