Čtyři měsíce od vraždy modelky Violy! DALŠÍ ZÁHADA případ ještě více zamotala!

Viola Macáková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. března 2020 10:44

Téměř čtyři měsíce uplynulo od brutální vraždy 34leté modelky a učitelky ze Slovenska Violy Macákové. Policie dodnes neví, kdo ženu mučil a zavraždil, a dokonce zvažovala hypotézu, že sama spáchala sebevraždu! Nové zjištění přináší do celého případu ještě více otázek.

Slovenská modelka a učitelka byla nalezena 11. listopadu v bratislavském přístavu. Její stav byl natolik vážný, že při převozu do nemocnice zemřela na těžká zranění. Pitva následně ukázala, že si žena před smrtí prošla peklem a smrt nastala následkem embolie.

Na jejím těle lékaři našli množství modřin, zlomený obratel, vážná zranění v oblasti nohou a roztržený anální otvor. Viola před smrtí musela prožít nepředstavitelná muka. Kdo jí je způsobil ale policie zatím neoznámila.

Spekulovalo se například o tom, že vražda mohla mít náboženský charakter. Viola se totiž snažila odpoutat od spolku Otcov dom. Záhadné také je, že Viola krátce před smrtí kontaktovala své bývalé přátele a žádala je o odpuštění.

Prý je naléhavě prosila, aby jí opravdu prominuli. Zatím nikdo neumí s určitostí říci, co tím sledovala, proč se pro tento krok rozhodla, zda to udělala dobrovolně nebo ji někdo přinutil. Jak ale ukazují nová zjištění, pravděpodobně se tak rozhodla sama.

Podle televize Markíza chtěla žena pár hodin před smrtí jít ke zpovědi. Zarážející je, že přesto, že Viola patřila do náboženské skupiny Otcov dom, rozhřešení se dožadovala u římskokatolického kněze, kterého podle dostupných informací už vyslechla i policie.

Další podivné informace prozradil už dříve její expřítel z Austrálie. O tom, co se stalo, se dozvěděl až o několik dní později, a zlomilo mu to srdce. Na sociální síti přiznal, že ho sužují výčitky svědomí. Během posledních dní před smrtí se totiž odehrálo něco záhadného.

"Poprosila mě, jestli mě může navštívit v Austrálii. Jediné, co cítím, je smutek a bolest. Kéž bych si mohl vzít její bolest," napsal podle médií zlomený Tee Roy Tang. Pro Nový čas také prozradil, že ženu někdo sledoval.

Žádná informace ale policii nenavedla o nic blíže k pachateli. A podle magazínu začali vyšetřovatelé pracovat i s teoriemi, které by dříve byly nemyslitelné. Za smrtí Violy totiž možná nestál nikdo další! 

Policisté podle magazínu vyslechli řadu svědků, a jelikož se měla Viola loučit s lidmi a omlouvat se jim, policisté nevylučují, že mohlo jít o nešťastnou náhodu či sebevraždu.

"Obvinění konkrétní osoby doposud vznesené nebylo. Z důvodu, aby nedošlo k zmaření či k stažení vyšetřování, bližší informace v současnosti není možné poskytnout,“ uvedla pro Nový Čas bratislavská policejní mluvčí Veronika Martiniaková.

Jak je ale možné, že byla Viola před smrtí tak brutálně mrzačena? Mohla si to způsobit sama? Dokázala by takovou bolest vůbec vydržet? Na to už policisté neodpověděli, podivné také je, že se po čtvrt roce vyšetřování objevila zcela nová informace. Viola totiž před smrtí zřejmě spadla do Dunaje! 

Témata: Viola Macáková