Koronavirus: Počet nakažených v Německu se blíží 700!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

7. března 2020 14:33

Počet nakažených novým typem koronaviru v Německu stoupl do dnešního dopoledne na 684, což je o 45 více než v pátek večer. Rakousko aktuálně hlásí 74 případů, o 11 více než v pátek. Informovaly o tom dnes úřady obou zemí sousedících s Českou republikou.

Podle německého Institutu Roberta Kocha je v Německu nejvíce případů na západě a na jihu země. V nejlidnatější spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko je evidováno 346 případů a po více než stovce v Bavorsku a Bádensku-Württembersku.

Počet potvrzených případů infekce koronavirem v Rakousku byl k dnešním 8:00 SEČ 74, vyplývá z údajů rakouského ministerstva zdravotnictví. Ještě v pátek večer rakouský kancléř Sebastian Kurz hovořil o 63 pacientech s pozitivním výsledkem testů. Ty v alpské republice podstoupilo už 4308 lidí.

S nákazou patrně souvisí také odhalení rakouských celníků ze čtvrtka. APA dnes informovala, že zastavili autobus turecké společnosti a objevili v něm mimo jiné 21.000 jednorázových ústních roušek. Vozidlo bylo podle rakouského ministerstva financí už v minulosti využíváno k pašování různého zboží.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Německo