Vězněná Češka Tereza žádá spravedlnost: Proroctví se nevyplnilo!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. ledna 2020 10:01 | Aktualizováno: 24. ledna 2020 13:10

Tereza H. se u pákistánských soudů domáhá spravedlnosti, tvrdí totiž, že trestný čin nespáchala. Rozhodnutí soudců jí ovšem v posledních týdnech nehrají do karet. Proroctví ze začátku roku jí přitom slibovalo propuštění na svobodu.

Jak vás stars24.cz tento týden informoval, osud Tereze H. opět nepřál. Soudní stání ve věci jejího odvolání proti trestu bylo opět odloženo na neurčito, ačkoliv se mělo uskutečnit v úterý. Soudcům se totiž protáhlo projednávání předchozích případů a na odsouzenou Češku už se nedostalo.

Do nového kalendářního roku přitom vstupovala s nadějí, že se dočká propuštění. Kuráž jí dodala slova jedné ze spoluvězeňkyň, která tlumočil pákistánský novinář Alí Aršád. „Řekla Tereze, že se letos určitě dostane na svobodu. Prý to cítila v srdci,“ prozradil před časem serveru blesk.cz.

Zmíněný web má v Pákistánu své zdroje, které uvádí, že Tereza se navzdory problémům se soudy má poměrně dobře, kupříkladu si nestěžuje na žádné zdravotní potíže. Navíc ji měla potěšit návštěva z českého konzulátu. To je ovšem jen malá útěcha pro ženu, která tvrdí, že je vězněná neprávem.

Případ odsouzené Češky se táhne už dva roky. V lednu 2018 ji pákistánští celníci zadrželi na letišti v Láhauru s bezmála 9 kilogramy heroinu v kufru. Ona sice tvrdí, že je nevinná, soud ji ale odsoudil k 8 rokům a 8 měsícům vězení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu