Tereza H. odešla s nepořízenou: Rozhodnutí soudu překvapilo všechny v síni!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. ledna 2020 10:40 | Aktualizováno: 23. ledna 2020 22:07

Tereza H. úterý 21. ledna dlouho dopředu vyhlížela, mělo se totiž rozhodovat o jejím odvolání proti téměř devítiletému trestu odnětí svobody. Rozhodnutí soudu ale všechny přítomné překvapilo.

Od ledna 2018, kdy ji pákistánští celníci zadrželi na letišti v Láhauru s téměř 9 kilogramy heroinu v kufru, tvrdí Tereza H., že je nevinná. Soud ji přesto odsoudil na 8 let a 8 měsíců do vězení. Ona však vytrvale bojuje za spravedlnost. Jak vás stars24.cz informoval, právě včera mělo proběhnout klíčové jednání v odvolacím řízení.

Odsouzená Češka bohužel opět odcházela od soudu zklamaná. „Soudci vyslechli 5 případů. Jejich projednávání trvalo dlouho, a dříve než došlo na Terezin případ, byli nuceni zasedání odvolacího senátu ukončit,“ konstatoval zdroj serveru blesk.cz, kterému informaci potvrdilo i ministerstvo zahraničí.

Přímo na místě ji navíc podporovali zaměstnanci českého konzulátu. Podle informací webu se s ní dokonce zástupce velvyslanectví setkal, čímž Tereze udělal alespoň trochu radost. Štve ji naopak nejistota kolem budoucnosti jejího případu.

Stání bylo totiž odloženo bez stanovení nového data. „Termín nového soudního slyšení nebyl dosud stanoven. Podle zdrojů ze soudu bude ale datum Terezina případu brzy oznámeno,“ dodal pákistánský zdroj zmíněného webu.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán soudy