Tereza H. si vyslechla skvělou zprávu o propuštění: Jak to dopadne?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. ledna 2020 15:03

Tereza H. strávila už druhé Vánoce v pákistánském vězení a užila si je snad ještě méně než ty první. Pár dní před svátky totiž přišla o naději na rychlé propuštění. Na začátku nového roku si ovšem vyslechla skvělou zprávu.

Deprese provázely závěr uplynulého roku u Terezy H., která strávila už druhé Vánoce v pákistánském vězení, kam byla odsouzena k téměř devíti letům vězení. Před svátky se totiž nakonec nekonalo soudní jednání o jejím možném propuštění, ačkoliv bylo plánováno na 18. prosince.

Právě od toho dne se prý odsouzená Češka uzavřela do sebe, nevycházela a plakala. Podle informací serveru tn.cz přímo z ministerstva zahraničí jí navíc nepřišly žádné dárky z Česka. Špatná nálada už je ale údajně pryč.

Do nového roku totiž Tereza vstoupila s nadějí poté, co jí udělila radost slova jedné ze spoluvězeňkyň. „Řekla Tereze, že se letos určitě dostane na svobodu. Prý to cítila v srdcí,“ řekl webu blesk.cz pákistánský novinář Alí Aršád.

Češka nyní netrpělivě vyhlíží další termín soudního stání. Ještě tento týden, konkrétně 10. ledna, to přitom budou už dva roky, co ji celníci zatkli během kontroly na letišti. V jejím kufru tehdy objevili téměř 9 kiloramů heroinu.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu