Štědrý den Terezy H.: Kapra se salátem mít nebude!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. prosince 2019 12:20

Tereza stráví Vánoce opět v pákistánském vězení, jelikož klíčový soud se před svátky nakonec nekonal. Odsouzená Češka si tak může o tradicích, které zná ze svého domova, nechat jenom zdát.

Tereza, kterou v Pákistánu odsoudili k více než osmi letům vězení, cítila před Vánocemi šanci na propuštění. Soud totiž počátkem prosince vyhověl její žádosti o urychlené jednání. V původně stanoveném datu 18. prosince se ale stání nakonec nekonalo. To znamená jediné.

Odsouzená Češka se musela smířit s tím, že i letošní vánoční svátky stráví za mřížemi v Láhauru. Společnost jí podle dřívějších informací budou dělat čtyři spoluvězenkyně křesťanského vyznání - jedna odsouzená za vraždu, tři za drogové delikty. Pokrmů známých ze své rodné země se ovšem nedočká.

Podle informací serveru blesk.cz budou mít křesťanští vězni zvláštní dietu skládající se z rýže, vegetariánské náhražky přepouštěného másla, lékořice a dalších ingrediencí uvařených do podoby sladké rýže. Kapr s bramborovým salátem na stole rozhodně nebude.

Co se týče dárků, je jasné, jaké je přání Terezy. Ráda by se konečně dostala na svobodu. Podle dostupných informací Nejvyšší soud v Láhauru brzy oznámí nový termín odvolacího soudu. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Vánoce