Dívka (†14) spáchala sebevraždu. Důvod je šokující

Amy

Autor: Ďásková, stars24.cz

12. ledna 2018 17:52

Takzvaná kyberšikana je stále veřejností přehlížena. V západní společnosti je ale zcela běžná. Například Austrálii naprosto šokovala sebevražda 14leté dívky, která je známá z reklamy na legendární klobouky.

Amy "Dolly" Everettová si svůj život vzala minulý týden. Podle rodičů to bylo právě kvůli internetové šikaně. Jako osmiletá byla tváří kampaně propagující australské klobouky značky Akubra; ty nosil i filmový Krokodýl Dundee.

Otec dívky vyzval na sociální síti ke zvýšení povědomí o šikaně. Pozornost věnovaná smrti jeho dcery má zabránit opakování podobných případů. Ty, kteří za šikanou jeho stáli, vybídl k tomu, aby přišli na její pohřeb, a mohli tak vidět "naprostou zkázu, kterou způsobili". K boji proti jakékoli šikaně se přidala i sama firma. "Dolly mohla být dcerou, sestrou, přítelkyní kohokoli," poznamenala Akubra na facebooku.

Kyberšikana je problém i v České republice, kde s ní má zkušenost až 51% dětí. Jejím terčem jsou i dospělí lidé. Průzkumy ukazují, že obětí této formy šikany se například stal každý pátý učitel.

Témata: Amy "Dolly" Everettová Kyberšikana