Tereza H. slaví: Soud jí šel před Vánoci na ruku!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. prosince 2019 12:42

Za pár týdnů jsou Vánoce, Tereza už svůj předčasný dárek dostala. Pákistánský soud rozhodl ve věci dalšího průběhu jejího zapeklitého případu. Dočká se vytouženého propuštění na svobodu?

Tereza, kterou v Pákistánu odsoudili k téměř devíti letům vězení, slaví pár týdnu před Vánocemi úspěch u soudu. Propuštění na svobodu, na které jí svitla naděje minulý týden, to sice není, jde ale o znatelný posun vpřed v případu, který stál poslední dobou na místě.

Právník odsouzené Češky se poté, co mu pohrozila vyhazovem, začal činit. Soudkyni dodal takové argumenty, že se rozhodla schválit žádost o urychlené jednání. Datum hlavního líčení stanovila na 18. prosince, kdy se rozhodne o tom, zdali je odvolání oprávněné, nebo nikoliv.

Čím její právní zástupce Asghar Dogar soud přesvědčil? „Odvolacímu soudu v Láhauru řekl, že Tereza je zcela nevinná, že neprovedla žádný zločin, ale do falešného případu pašování drog ji namočili celníci. Soud první instance neměl správné informace. Modelka Tereza podle něj už příliš dlouho trpí ve vězení,“ prozradil webu blesk.cz zpravodaj Alí Aršád.

Rozhodnutí soudu se předjímat nedá, Tereze ale hrozí, že stráví už druhé Vánoce za mřížemi. Jak vás stars24.cz informoval, v tom případě by jí dělala společnost čtveřice žen – křesťanek, které jsou rovněž uvězněny za nejrůznější delikty.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán