Šokující vražda modelky Violy: ZNALA VRAHA?!

Viola Macáková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. listopadu 2019 14:41

V případu brutální vraždy 34leté modelky a učitelky ze Slovenska Violy Macákové vyplývají na povrch další tajemství. Podle nejnovějších informací je možné, že vraha znala, a dokonce se s ním i sešla!

Slovenská amatérská modelka byla nalezena 11. listopadu v bratislavském přístavu. Ačkoliv vykazovala známky života, její stav byl natolik vážný, že při převozu do nemocnice zemřela na těžká zranění.

Pitva ukázala, že si povoláním učitelka před smrtí prošla peklem. Na jejím těle lékaři našli množství modřin, zlomený obratel, vážná zranění v oblasti nohou a roztržený anální otvor. Viola před smrtí musela prožít nepředstavitelná muka.

Nejnovější informace navíc ukazují, že ačkoliv byla mučena nelidským způsobem, nebyla sexuálně zneužita. Vrah ji neznásilnil, ačkoliv ji trýznil i na citlivých partiích. Viola patrně zemřela na vnitřní krvácení.

Po pachateli policie stále pátrá. Podle informací Bratislavských novin na policii vypovídali minimálně čtyři její bývalí přátelé. Důvodem byly zvláštní zprávy, které jim mladá žena poslala před svou smrtí.

Žádala v nich o odpuštění a prominutí, že musí odejít. Jedním z nich měl být i muž z východního Slovenska, se kterým Viola chodila před pár lety. Z jejích zpráv měl podle svých slov pocit, že jde o volání o pomoc, ale bohužel už na to nijak reagovat nestihl.

S jedním z bývalých partnerů se podařilo spojit severu Pluska. Ten prozradil, že se Viola měla v osudný den setkat s mužem, o kterém často hovořila v konverzacích.

"Zjistil jsem, s kým byla krátce před smrtí. Říkala mi, že se má setkat s mužem, kterého znala zhruba od roku 2012," přiznal. Jméno záhadného muže ale řekl jen policii, překvapilo ho však, že muži zákona o tomto případném svědkovi nebo možném podezřelém, už věděli.

Slovenská média ale upírají své oči ještě jinam. Řada z nich poukazuje na fakt, že vyšetřování podléhá i církev, konkrétně Otcov dom, který čítá necelých šest tisíc lidí. Sám pastor Novému času potvrdil, že s policisty hovořil. Podrobnosti ale sdělit nechtěl.

Mohla mít vražda náboženský charakter? To zatím není vyloučeno, magazín ale tvrdí, že Viola se od spolku snažila odpoutat. Jestli se jí to povedlo nebo ne je záhadou. O ničem nechtějí mluvit ani další členové církve. "Viola byla naše sluníčko," říkají o ní pouze. Ona to ale zřejmě cítila jinak.

Server Pluska tvrdí, že kolem církve v minulosti kolovaly zvěsti o podivných praktikách a vymývání mozků. Mnohem záhadnější je ale zjištění, že se Viola několik dní před smrtí loučila se svými přáteli.

Témata: Viola Macáková