Tereza H. chce být na Vánoce doma: V Pákistánu na to kašlou!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. listopadu 2019 16:19

Vidina Vánoc strávených v Česku momentálně pohání snahu pašeračky Terezy H. dostat se z vězení domů. V Pákistánu na to totiž pěkně kašlou. Odsouzené Češce svitla naděje na propuštění před pár dny.

Jak už vás stars24.cz informoval, pašeračce Tereze, kterou v Pákistánu odsoudili za pašování drog k více než 8 letům vězení, svitla malinká naděje na propuštění o těchto Vánocích. Před třemi lety totiž tehdejší ministr spravedlnosti propustil o svátcích z věznice Koh Lakhpat, kde si odsouzená odpykává svůj trest, celkem 32 lidí.

Na opakování této procedury se moc spoléhat nedá, ačkoliv by pro mladou Češku šlo o nejlepší vánoční dárek v celém životě. Problém ale spočívá v tom, že naprostá většina Pákistánců na nějaké Vánoce kašle.

I v Pákistánu se sice v těchto dnech, konkrétně 25. prosince, na který připadá Boží hod vánoční, slaví. Jde ovšem o státní svátek, během kterého si země a její obyvatelé připomínají narozeniny zakladatele státu Muhammada Alího Džinnáha.

Přece jen se ale v Pákistánu najdou lidé, kteří Vánoce slaví. V zemi, která má přes 200 milionů obyvatel, žije asi 5 milionů křesťanů. S českým „vánočním šílenstvím“, které Tereza dobře zná, se to ale nedá srovnávat. I proto se tak na případnou oslavu svátků v Česku odsouzená pašeračka tak moc těší.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán