Tereza H. zuří: Schytal to její právník!

Tereza Hlůšková 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. listopadu 2019 9:56

Tereza H. nejspíš stráví už druhé Vánoce v Pákistánu, jelikož její odvolací řízení neprobíhá úplně podle představ. Češka už našla viníka současných problémů. Nejspíš to celé odnese její právní zástupce.

Tereza, kterou v Pákistánu odsoudili k osmi letům a osmi měsícům, stále marně čeká na odvolací řízení, v němž se dožaduje zproštění viny a propuštění na svobodu. Nejraději by už letošní Vánoce strávila zpátky doma v České republice.

Jenže situace se opět komplikuje. Podle zdroje serveru Blesk.cz je Češka velmi rozčilená a neodpovídá na zprávy od právníka. Toho by prý dokonce ráda vyměnila. „Domnívá se, že právník její případ jen zdržuje a nebere to vážně,“ prozradil serveru pákistánský novinář Aršad Alí.

Právní zástupce Terezy samozřejmě není ze současné situace dvakrát nadšený. „Přišel jsem úplně o kontakt se svou klientkou. Dostaly se k ní nepřesné informace,“ uvedl právník. Když byl srozuměn s tím, že ho chce vězněná Češka vyměnit, prohlásil, že na to má samozřejmě právo.

Tereza už od září čeká, kdy dojde na soudní jednání o jejím odvolání. Stání se však neustále přesouvá a na vině měl už několikrát být právě její právník, když nestihl či zcela zapomněl podat nutná lejstra. Tereza se nyní upíná k datu 4. prosince, kdy má soud projednávat žádost o zrychlené řízení.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán