Tereza H. má zásadní problém: Za mřížemi jí dochází dech!

Tereza H. zadržená v Pákistánu po vynesení verdiktu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. listopadu 2019 19:16

Tereza H. řeší v pákistánském vězení další problém. V Láhauru momentálně panuje nezáviděníhodná situace, kvůli které hrozí vážné zdravotní potíže. Co se tam děje?

Tereza, kterou v Pákistánu odsoudili k osmi letům a osmi měsícům vězení, marně čeká na odvolací řízení, v němž se dožaduje zproštění viny a propuštění na svobodu. Kontroverzní Češce ale tak trochu dochází dech.

Na vině je momentální situace v Láhauru. Úřady v jedenáctimilionovém pákistánském městě dnes kvůli silnému znečištění ovzduší například zrušily vyučování ve všech školách. Provozu věznice se ale něco takového samozřejmě dotknout nemohlo.

Hustý oblak smogu, který visí nad metropolí východopákistánské provincie Paňdžáb, způsobuje především spalování zbytků zemědělských plodin na okolních polích v provincii, která je označována za sýpku Pákistánu.

Tereza se přitom tento týden musela vyrovnat už s jednou špatnou zprávou. V láhaurském vězení stráví už druhé Vánoce, jelikož verdikt odvolacího soudu padne podle dostupných informací až na jaře.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán