Vězněná Tereza H. v koncích? Smrt otce zasáhla konání soudu!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. října 2019 15:41

Tereza H. opět může schovat hlavu do dlaní na znamení zmaru. Konání soudu, který má rozhodnout o jejím odvolání, zasáhla smrt otce jedné důležité osoby. Veškerá stání proto byla odročena na jindy.

Terezu v Pákistánu odsoudili k osmi letům a osmi měsícům vězení. Češka momentálně čeká na odvolací řízení, hrozí přitom, že se čekání pěkně protáhne. Do případu totiž promluvila smrt jedné důležité osoby.

Podle informací serveru blesk.cz totiž zemřel otec soudkyně Alie Neelumové, která se rozhodla odročit všechna soudní stání do konce tohoto týdne, aby mohla vstřebat zprávu o smrti milovaného rodinného příslušníka.

Neelumová má rovněž na starosti i proces s Češkou, toho se ovšem odročení netýká. Zatím totiž není znám termín dalšího soudního stání. Tereza a její tým právníků však do rukou této soudkyně vkládá velké naděje.

Letos už totiž Neelumová rozhodla o propuštění místního obchodníka, který byl kvůli drogové aféře původně odsouzen k milionové pokutě a doživotnímu vězení. Nakonec se ale dostal na svobodu, verdikt vyřkla právě Neelumová. V případě Terezy požaduje žalobce zpřísnění trestu až na 25 let.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán