Zoufalá Tereza H.: Soud v Pákistánu se komplikuje!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. října 2019 10:28 | Aktualizováno: 24. října 2019 1:16

Tereza H. (23) dostala další tvrdou ránu! Zdá se, že z pákistánského vězení se jen tak nedostane – a to navzdory tomu, že ještě nedávno věřila, že by se už brzy mohla dostat domů za rodinou!

Tereza byla v Pákistánu odsouzena na necelých 9 let. Mladá Češka se proti verdiktu odvolala a tak není pravomocný. V září se měl jejím případem zabývat odvolací soud, jenže jednání zatím vázne!

Odročený soud se měl konat začátkem října, kvůli nepřítomnosti soudce se ale jednání vůbec nekonalo. A aby toho nebylo málo, koncipient nepodal žádost o další jednání včas, takže není jasné, kdy k němu vlastně dojde!

„Tereza má prostě smůlu,“ přiznal pákistánský Terezin obhájce tamním médiím. „Pokud soud schválí zrychlené jednání, bude rozhodnuto už brzy. Pokud ne, může to trvat dalších čtyři až pět měsíců,“ prozradil Blesku pákistánský zpravodaj.

Deník navíc poukázal na to, že se soud může protáhnout ještě mnohem víc! Soudkyně totiž projednává daleko starší odvolání, dokonce ještě z roku 2014. A to pro Terezu, která doufá, že se brzy dostane domů, rozhodně není dobrá zpráva! Mladou Češku zadrželi celníci na letišti v Láhauru 10. ledna 2018 s devíti kilogramy heroinu v kufru. Od té doby sedí v pákistánském vězení. Přestože Tereza věřila, že ji soud osvobodí, nakonec vše dopadlo úplně jinak! Soudce jí napařil trest 8 let a 8 měsíců. 

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Drogy Pákistán Věznice