TRAGÉDIE V HURGHADĚ: Češka mrtvá v apartmánu! Ležela tam několik dní

Pavlína Š. (úmrtí v Hurghadě)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. října 2019 12:04 | Aktualizováno: 18. října 2019 12:50

V egyptské Hurghadě před několika dny zemřela osmatřicetiletá žena z České republiky. Její tělo bylo bez známek života objeveno v apartmánu – a to zřejmě až několik dní po její smrti. Její rodina se teď snaží vybrat peníze, aby mohlo být její tělo převezeno domů.

Pavlína Š. podle televize Nova zemřela minulý týden ve známém egyptském letovisku Hurghada. Pozůstalí se teď snaží zajistit přepravu jejího těla do České republiky, háček je ale v tom, že rodina nemá na zaplacení cesty peníze.

Osmatřicetiletá Pavlína do Egypta odjela letos v červnu. V letovisku vlastnila apartmán, který jí před pár lety pořídil bývalý přítel. Podle sestry zesnulé Češky tam žena chtěla žít a najít si práci. „Do Česka se už neplánovala vrátit," vysvětlovala pro TN.cz paní Dana.

Pak ale přišel šok. V polovině října bylo tělo Pavlíny bez známek života objeveno v jejím apartmánu. U kolem ní údajně ležely léky proti depresím. Dana už obdržela výsledky pitvy, její sestra podle nich spáchala sebevraždu. „Selhalo jí srdce. Nevydrželo všechny ty prášky," popsala Dana.

To, že se Pavlína rozhodla vzít si život, podle ní mohlo mít hned několik důvodů. „V životě jí ublížilo opravdu hodně lidí," posteskla si její sestra, kterou nyní čeká nelehký úkol – přepravit tělo sestry do České republiky.

Mrtvá Pavlína prý neměla žádné pojištění a pozůstalí nemají na přepravu těla potřebné finance. Její sestra tak založila sbírku prostřednictvím serveru Go Fund Me a prosí veřejnost o pomoc. 

„Moc všechny prosím o pomoc. Chci se se svojí sestrou naposledy rozloučit," dodala Dana s tím, že každé euro rodině pomůže. Repatriace těla bude stát 4500 euro (115 tisíc korun), zatím se vybralo necelých 700 eur.

Smrt Češky v Egyptě potvrdilo i ministerstvo zahraničí. „Můžeme potvrdit úmrtí české občanky v Egyptě. Zastupitelský úřad je v kontaktu s její rodinou, které poskytuje pomoc," uvedla bez bližších podrobností mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

Témata: Úmrtí Čechů v zahraničí češi Egypt Pavlína Š. (úmrtí v Hurghadě)