ÚTOK v Británii: Několik pobodaných v nákupním centru!

ÚTOK v Británii

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

11. října 2019 13:31 | Aktualizováno: 11. října 2019 13:46

Pět lidí utrpělo zranění, když dnes muž s nožem útočil na zákazníky v nákupním centru v severoanglickém Manchesteru. Policie na ulici před obchodním domem zatkla muže ve věku kolem 40 let, jehož vyšetřovatelé podezírají z přípravy a vykonání teroristického útoku. Jeho motiv ale stále není známý.

Svědci incidentu uvedli, že útočník běhal po nákupním centru s nožem a vrhal se po lidech. Policie objekt evakuovala a podezřelého vyslýchá. Na sociálních sítích se objevily záběry zadrženého, jak leží na zemi poté, co proti němu policisté použili patrně paralyzér.

Arndale stabbing: Follow our latest updates here: https://t.co/OyxI0lNn50

— Helen (@helen__carter) October 11, 2019

"Původně byl zatčen za závažné napadení a vzat do policejní vazby... Nyní je zatčen pro podezření ze spáchání, přípravy a vyprovokování teroristického činu," citovala zpravodajská společnost BBC policejního velitele Russe Jacksona.

"Muž útočil na lidi kolem sebe a podle našich informací zranil pět lidí," pokračoval. Potvrdil tak původní bilanci útoku, kterou předtím úřady o jednu oběť snížily. Podle BBC utrpěli tři lidé bodné rány a hospitalizovány byly ještě další dvě osoby. "Ačkoli jsou to nepěkná zranění, žádná naštěstí nejsou životu nebezpečná," dodal Jackson.

Policie stále nezná motiv útoku, který začal okolo 11:15 místního času (12:15 SELČ). Terorismu prý nasvědčuje jeho povaha a zvolený cíl. Po zadržení údajného pachatele už vyšetřovatelé po nikom nepátrají.

Témata: Velká Británie útok Terorismus