Tereza H. je zoufalá: Muslimky, modlete se za mě!

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. října 2019 10:24

Tereza H. se měla tento týden poprvé objevit u odvolacího soudu. Češka, která v Pákistánu dostala nepravomocně téměř devět let, ale měla smůlu! K jednání totiž vůbec nedošlo – a to ani navzdory modlitbám!

Tereza měla na pondělí naplánováno první líčení u odvolacího soudu. To ale bylo odloženo na neurčito. Mladé pašeračce nepomohlo ani to, že den předtím ve vězení v Lahauru uspořádala jakousi improvizovanou vězeňskou modlitbu, do které se zapojily i její muslimské spoluvězeňkyně!

Tereza si chtěla zajistit úspěch a tak vsadila na modlitby. Ve věznici Kot Lakhpat podle deníku Expres zorganizovala modlitbu, do níž se zapojilo několik dalších trestankyň.

„Pozvala křesťanské ženy, aby se s ní pomodlily za její propuštění. O modlitbu v její prospěch požádala i své muslimské spoluvězeňkyně,“ vysvětluje zdroj přímo z Pákistánu.

Ani prosby k Bohu ale nepomohly! I když ještě v neděli Tereza doufala, že následující den stane před soudem a brzy se bude moci vrátit domů k rodině, opak je pravdou! Jednání se vůbec nekonalo a není ani jasné, kdy se k soudu vrátí!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Věznice