Vlna útoků v Londýně! Po silvestrovské noci několik ubodaných!

Policie Velké Británie

Autor: ČTK, stars24.cz

1. ledna 2018 13:46

Na Silvestra a Nový rok byli v Londýně ubodáni čtyři lidé. Pátý pobodaný je v kritickém stavu. Uvedla to televize BBC.

Během silvestrovských a novoročních oslav byli v Londýně při čtyřech různých incidentech ubodáni čtyři lidé, další pobodaný muž je v kritickém stavu. Oběti byly ve věku od 17 do 20 let, informovala dnes zpravodajská stanice BBC s odvoláním na policii. V souvislosti s jedním z těchto útoků bylo zatčeno pět podezřelých.

Velitel londýnské policie Neil Jerome uvedl, že valná většina lidí v britské metropoli příchod nového roku slavila v klidu a bez narušování veřejného pořádku, za což Londýňanům i turistům poděkoval. "Nicméně vyskytly se skupinky, které zvolily násilí a jejichž činy mají tragické následky," řekl dnes Jerome.

Smrtelné incidenty se staly ve čtyřech čtvrtích britského hlavního města od nedělního dopoledne do dnešních brzkých ranních hodin. Policie sdělila, že oběťmi jsou muži ve věku 17, 18 a 20 let, a vyzvala případné svědky, aby se jí přihlásili.

Podle dřívějších informací metropolitní policie vzrostl počet útoků nožem v Londýně v loňském roce o 15 procent. Často jde právě o mladé lidi i nezletilé. Podle britského deníku Daily Mail bylo za posledních dvanáct měsíců v Londýně včetně dnešních dvou teenagerů zavražděno 26 osob ve věku pod 20 let, z toho dvacet zemřelo po útoku nožem. O rok dříve podlehlo bodným zraněním 12 osob mladších 20 let.

Témata: Velká Británie útok Policie Velká Británie