Tereza H. ve vězení přišla o své prominentní postavení!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. září 2019 9:53 | Aktualizováno: 1. října 2019 18:35

Tereza H. (23) už není nejznámější vězeňkyní drženou v pákistánské věznici Kot Lakhpat! Přímo naproti ní byla totiž "ubytována“ daleko známější žena!

Tereza byla v Pákistánu odsouzena na osm let a osm měsíců a poslední dobou prožívá jedno drama za druhým! Nejprve si sama naordinovala hladovku, pak musela ze své cely utéct kvůli zemětřesení!

Už od začátku procesu je Tereza pro tamní média jakousi celebritou! Nejen, že je blond, ale navíc se živila jako modelka, což novináři nikdy neopomenou zmínit!

Ještě nedávno patřila zřejmě k nejznámějším trestankyním ve věznici Kot Lakhpat – to se ale na konci září změnilo! Za stejnými mřížemi totiž skončila i dcera pákistánského expremiéra Maryma Navázová (45), která je zároveň jednou z čelních představitelů opozice!

Politička Navázová, místopředsedkyně opoziční strany Pákistánská muslimská liga, se ve vězení dočkala různých výhod, na které nedosáhla ani „celebrita“ Tereza! I přesto, že obě ženy pochází z velmi odlišných kultur i poměrů, teď k sobě mají hodně blízko!

Podle pákistánského novináře Alršáda Alího Maryam obývá celu třídy B, která je určená pro prominentní vězně. „VIP trestanci mají k dispozici denní tisk, televizi a další výhody. O tom, kdo půjde do cely třídy B, rozhoduje ministerstvo vnitra,“ vysvětlil pro Blesk novinář.

Politička a vězněná Češka tak podle něj mají cely přímo naproti sobě! Díky tomu už se stačily osobně seznámit. „Tereza se prý Maryam ptala na její kauzu a pak jí povídala o svém případu, probíraly i její odvolání,“ popsal novinář, co se událo za zavřenými dveřmi.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Věznice