Vánoční tragédie v Tatrách: Dvě mladé české turistky zemřely (†23 a †25)

Horská záchranná služba Vysoké Tatry

Autor: stars24.cz

25. prosince 2017 20:01

Tragicky skončil pro dvojici mladých českých turistů výlet do Vysokých Tater. Muž se ženou se na První svátek vánoční zřítili z turistické stezky vedoucí na Slavkovský štít. Žena zemřela, mladík je v kritickém stavu. V Tatrách dnes zemřela i další česká turistka.

Podle Slovenské horské služby, která o neštěstí informovala na svých facebookových stránkách, se nehoda stala kolem poledne. Záchranáře o všem informoval jiný turista.

Informoval, že dvojice českých turistů upadla na zledovatělém povrchu. Vše se stalo na turistické stezce vedoucí na Slavkovský štít ve výšce asi 1900 metrů nad mořem.

Horská služba okamžitě kontaktovala i letecké záchranáře, kteří následně ze vzduchu lokalizovali místo, odkud čeští turisté spadli. Čtyřiadvacetiletý muž při pádu utrpěl vážná zranění hlavy a byl v bezvědomí a v kritickém stavu," píší horští záchranáři. Vrtulník ho přepravil do nemocnice.

O rok mladší turistka skončila bohužel ještě hůř - zřítila se do hloubky několika stovek metrů a tudíž neměla šanci přežít. Vrtulník z místa odvezl i dalšího turistu, který záchranáře přivolal.

V pondělí ráno přitom zahynula v Tatrách jiná česká turistka. I ona v Malé studené dolině podklouzla na ledu a zřítila se do hloubky několika stovek metrů. Ani této pětadvacetileté ženě už zdravotníci nedokázali pomoci.

Témata: Vysoké Tatry Slovensko horská služba