JATKA v Texasu: Útočník střílel z poštovního auta do lidí! 5 mrtvých, 21 zasažených

Policie USA

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

1. září 2019 1:03

Pět mrtvých a 21 zraněných včetně tří policistů si vyžádal sobotní střelecký útok na západě Texasu ve Spojených státech. Oznámila to policie s tím, že útočníka zastřelila, napsala agentura AP.

Původně policie ohlásila, že za útokem stojí zřejmě dva střelci, po zabití útočníka ale sdělila, že situace je bezpečná a v oblasti již žádný další střelec není.

Útok se odehrál u měst Midland a Odessa, která spolu těsně sousedí. Útočník pálil náhodně z jedoucího vozidla, podle médií střílel z ukradené poštovní dodávky.

"Věříme, že útočník byl jen jeden a že jsme ho dostali," uvedl midlandský starosta Jerry Morales v rozhovoru s televizí CNN. Uvedl, že útočník byl zabit na parkovišti u kina. O střelci média uvedla, že to byl zhruba 35letý běloch, o jeho motivu policie nic nesdělila.

Podrobnosti o stavu zraněných nejsou k dispozici. Jedna z midlandských klinik uvedla, že přijala šest zraněných, tři z nich jsou ve vážném stavu.

Bílý dům oznámil, že prezident Donald Trump byl o útocích informován a situaci sleduje. Trump následně na twitteru napsal, že o střelbě hovořil s ministrem spravedlnosti Williamem Barrem a že na místě jsou bezpečnostní složky včetně Federálního úřadu pro vyšetřování.

Témata: USA Střelba v USA Policie USA