Masakr v Las Vegas: Všechny oběti zemřely následkem střelných ran

masakr v Las Vegas, USA (2.10.2017) 5

Autor: stars24.cz

22. prosince 2017 2:50

Smrt všech 58 lidí, kteří zemřeli během říjnového útoku v Las Vegas, způsobily střelné rány. Vyvrací to spekulace, že někteří z nich přišli o život následkem zranění při snaze o útěk z místa masakru. S odkazem na zprávu koronera o tom dnes informovala agentura AP.

Čtyřiašedesátiletý Stephen Paddock zahájil 1. října po desáté hodině večerní střelbu ze svého pokoje v 32. patře hotelu Mandalay Bay Resort and Casino do davu 22.000 účastníků koncertu country zpěváka Jasona Aldeana, který se konal v rámci pravidelného festivalu Route 91 Harvest.

Koncertní plocha se nacházela asi 450 metrů od hotelu. Při asi deset minut trvající střelbě zahynulo 58 osob a přes 500 dalších utrpělo zranění. Pachatel poté spáchal v pokoji sebevraždu. Střelba se stala nejtragičtějším masakrem střelnou zbraní v moderních dějinách USA.

Koroner John Fudenberg uvedl, že smrt 58 lidí způsobila střelná poranění. Pachatel Paddock si vpálil kulku do úst a následně zemřel. Výsledky pitvy byly nejprve poskytnuty rodinám obětí.

Témata: střelba na koncertě v Las Vegas (2. října 2017) Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)