Záhada v Chorvatsku: Dovolená se změnila v horor, turisté bojují o život!

Chorvatsko

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. srpna 2019 11:13 | Aktualizováno: 16. srpna 2019 22:01

Hrůznou dovolenou za sebou má skupina šesti turistů z Itálie, která si vyrazila do Chorvatska. Otrávili se na lodi a jeden z nich nepřežil. Co přesně se stalo je zatím záhadou, během vyšetřování se na lodi ale otrávili i zasahující policisté.

Nejdříve se podle chorvatských médií předpokládalo, že se turisté otrávili jídlem. To se ale nepotvrdilo. Nyní je na stole verze, že za jejich zdravotním stavem stojí otrava oxidem uhelnatým z ventilace lodi. 

Jeden z turistů boj o život nepřežil. Média uvedla, že mrtvým turistou je Ital, manažer řetězce supermarketů. Mezi hospitalizovanými je jeho manželka, dvě děti, a také bývalý italský senátor Bruno Mancuso s manželkou.

Právě on médiím vypověděl, že se domnívá, že nešlo o otravu jídlem. Děti, které dopadly nejhůře, totiž podle něj nejedly to stejné, co zbytek turistů.

Dodal ale, že všichni otrávení spali na pravém boku lodi. Muž navíc nezemřel na následky otravy, ale ztratil vědomí, upadl a udeřil se hlavou o vanu.

Všichni otrávení byli do nemocnice převezeni vrtulníkem ve vážném stavu. Nemocnice se k jejich zdravotnímu stavu nevyjadřuje, děti ale údajně nadále bojují o život.

Vyšetřování zatím poukazuje na možnou otravu na lodi. Nahrává tomu i fakt, že policisté, kteří místo činu ohledali, také skončili v nemocnici.

Témata: Chorvatsko Turisté