Jeffrey Epstein, ZÁHADNÁ SMRT miliardáře? Prasečí cela, jídlo ze země a nonstop WC potřeba!

Jeffrey Epstein 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. srpna 2019 15:01

Miliardář Jeffrey Epstein, který čelil obviněním ze sexuálního zneužívání nezletilých, včera spáchal v cele sebevraždu. Nejnovější okolnosti jeho smrti ale budí pochybnosti. Opravdu si vzal život sám?

Spáchal sebevraždu, aby unikl spravedlnosti. Informace o sebevraždě miliardáře Jefferyho Epsteina, obviněného ze sexuálního zneužívání, vzbudila řadu reakcí, ale odstartovala rovněž pátrání po okolnostech jeho podivné smrti ve vazební cele. Tam měly údajně panovat otřesné podmínky.

Epstein si vzal život v sobotu ráno, tři týdny poté, co se o to podle některých informací pokusil poprvé. Tehdy byl totiž nalezen s poraněními na krku. Následně u něj byl zaveden přísnější dohled, který však podle několika zdrojů skončil krátce před jeho smrtí.

Podle zdroje deníku Daily Mail pochybili dva dozorci, kteří jej měli kontrolovat každou půlhodinu. Epstein se jim měl navíc svěřit, že se ho někdo pokouší zabít, nic naopak nenasvědčovalo tomu, že by si chtěl vzít život sám. „Z toho, co jsem viděl, to vypadalo, že si na život za mřížemi začíná zvykat a přizpůsobovat se mu,“ tvrdí zdroj.

Šokující svědectví o podmínkách na samotce, kde byl miliardář přechodně umístěn, přinesl list The Daily Beast. „Jedl ze země a jeho cela vypadala jako prasečí chlív,“ uvedl jeho zdroj. V posledních hodinách života pak měl Epstein neustále žádat o toaletní papír.

To vyvolává spekulace, zdali šlo opravdu o sebevraždu. Podle vězně, jehož svědectví zveřejnil New York Post, nebylo nic takového možné. „Výška stropu je asi tři metry. A na něm není nic, za co by se mohl zachytit. Navíc veškeré textilie jsou pevné asi jako papír. Epstein měl tak 100 kilo, není možné, aby ho provaz z tohoto textilu udržel,“ uvedl.

Epstein byl ve vazbě od 6. července, kdy byl zatčen poté, co v soukromém tryskáči přiletěl do Spojených států z Francie. Zadržován byl bez nároku na propuštění na kauci, a to ve věznici, která je podle BBC považována za jednu z nejstřeženějších v USA. 

Finančník čelil obviněním z nelegálního obchodu se sexem a kriminálního spiknutí. Podle prokurátorů v letech 2002 až 2005 ve svých rezidencích v New Yorku a na Floridě platil za sexuální služby desítkám nezletilých dívek, z nichž některým bylo údajně jen 14 let. Finančník veškerá obvinění odmítal.

Témata: Jeffrey Epstein