Tereza H. má konečně důvod k radosti! Čím ji potěšil právník?

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. srpna 2019 11:34

Tereza H., kterou v Pákistánu odsoudili k téměř 9 letům vězení, se dočkala příjemného překvapení od svého právníka, který se ji snaží dostat zpátky na svobodu. Čím udělal své české klientce tak velkou radost?

Terezu H. trápí tamní úmorně teplé léto ve věznici v Láhauru, kde čeká na blížící se odvolací řízení, u kterého by ráda uspěla a konečně se dostala na svobodu. Teď má konečně alespoň jeden malý důvod k radosti, za mříže totiž dostala překrásný dárek.

Ten souvisí s místními zvyky, Tereza se totiž zařekla, že se v exotické zemi pokusí žít v souladu s nimi. V Pákistánu hraje velkou roli náboženství, místní se právě připravují na jeden z významných svátků, jehož oslavám se tak nemůže vyhnout ani odsouzená Češka.

Svátek oběti se váže k Ibrahímově, resp. Abrahámově oběti popsané v Bibli. Abrahám místo syna obětoval Bohu beránka, což po jeho vzoru dělají i muslimové, kteří ve velkém obětovávají ovce nebo kozy. Při příležitosti tohoto významného dne si pro Terezu přichystal její právník překvapení.

Podle zdrojů Blesku obdaroval Terezu tradičním úborem, který zdejší ženy nosí právě na Svátek oběti. „To oblečení bude nosit na Íd al-adhá, který letos vychází na 12. srpna,“ prozradil informátor. Tereza právníkovi poděkovala prostřednictvím dopisu, pak se dárkem chlubila spoluvězeňkyním a prý u toho působila nebývale šťastně.

Tereza sedí za mřížemi od začátku minulého roku, kdy ji pákistánští celníci zadrželi na letišti. Více než rok nato ji pak poslali do vězení na osm let a osm měsíců, proti tomuto verdiktu se však Tereza odvolala a žádá zproštění viny. Naopak žalobce požaduje doživotí.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán