Svatba prince Harryho a Meghan: Vědci přišli se šokující zprávou!

Princ Harry a Meghan Markle

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

14. prosince 2017 19:55 | Aktualizováno: 15. prosince 2017 2:04

Budoucí manželka následníka britského trůnu prince Harryho Meghan Markleová má královskou krev, a tudíž má nárok na titul královny, až Harry usedne na trůn. To si alespoň myslí jeden z genealogů z Nové Anglie. To ovšem není vše - podle něj jsou oba snoubenci příbuzní. Šokující zprávu přinesla agentura Beta.

Gary Boyd Roberts je americkým genealogem, který provádí výzkum pro Historickou genealogickou společnost Nové Anglie (NEHGS) v Bostonu. Dnes oznámil světu objev, který možná změní budoucí dějiny Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.

Podle něj je Meghan Markleová, snoubenka britského prince Harryho, přímým potomkem bývalého anglického panovníka Eduarda III. Navíc je podle Robetse její nastávající manžel zároveň příbuzný ze sedmnáctého kolene.

Eduard III. vládl Anglii v letech 1327 - 1377 a byl to on, kdo udělal z ostrovního státu jednu z největších vojenských mocností na světě. Za doby jeho vlády například začala tzv. stoletá válka s Francií nebo velká morová epidemie.

Odborníci na království dříve tvrdili, že se kvůli Markleová kvůli absenci šlechtické krve titulu princezny, ani později královny nedočká. Objev Garyho Robertse by mohl všechno změnit.

Roberts na serveru American Ancestors, který patří pod organizace NEHGS, uvádí, že spojitost mezi americkou herečkou a anglickou královskou rodinou vznikla skrz Williama Skippera, který v roce 1639 přijel do Bostonu. Podle rodokmenu, který genealog vypracoval, je právě on předkem jejího otce.

Dodejme, že již dříve se vědělo o příbuzenství Meghan Markleové s osmi americkými prezidenty a desítkami dalších známých tváří včetně herců Jamese Deana a Roye Rogerse.

Témata: Princ Harry Meghan Markle