POPLACH v Británii! Hoří ateliéry Warner Bros, domov Harryho Pottera a Jamese Bonda!

Požár studia Warner Bros.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. července 2019 20:38

Britští hasiči bojují s požárem ve filmových ateliérech Warner Bros na předměstí Londýna, kde se natáčelo například všech osm snímků ze série o Harrym Potterovi nebo některé bondovky. Požár vypukl ve středu před půlnocí a celou noc se ho pak snažilo dostat pod kontrolu 15 hasičských jednotek, nyní jich na místě zasahuje 18, uvedl server BBC. Podle britských médií začalo hořet v opuštěném nahrávacím studiu, při požáru nebyl nikdo zraněn.

Filmová studia v Leavesdenu jsou jednou z oblíbených turistických atrakcí, protože nabízejí prohlídky dekorací z filmů o Harrym Potterovi. Požár nicméně vypukl na jednom z odlehlých míst areálu, a ateliéry tak byly dnes pro návštěvníky otevřené bez jakéhokoli omezení, uvedl mluvčí Warner Bros. Expozici věnovanou Harry Potterovi, která je otevřená od roku 2012, navštíví denně 6000 lidí.

O příčině požáru ani škodách zatím nejsou žádné informace, společnost Warner Bros žádné podrobnosti neposkytla.

Ateliéry Warner Bros vznikly přestavbou bývalého letiště a továrny na výrobu letadel. Prvním filmem, který se zde natáčel, byla v roce 1994 bondovka Zlaté oko. V dalších letech tady vznikly například scény z akčních sérií Mission: Impossible a Rychle a zběsile nebo Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba. V současnosti se v ateliérech natáčí nový sci-fi seriál pro stanici HBO Avenue 5.

Témata: studio Warner Bros. Velká Británie požár