Tereza H. poslala děsivou zprávu domů: Nevychází z cely!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. července 2019 15:34

V Pákistánu odsouzená Tereza H. poslala děsivý dopis domů, v němž přiznává, že raději nevychází z cely. Naplnily se snad obavy z toho, jak zvládne jeden z nejtěžších kriminálů na světě?

Poté, co nad ní pákistánské soudy vyřkly přísný rozsudek, který ji na více než osm let poslal do tamního nechvalně proslulého vězení, se pašeračka Tereza Hlůšková obrnila hradbou mlčení. Proslýchalo se, že propadá depresím, a nevypadalo to vůbec dobře. Nejnovější informace ale na její případ vrhají úplně jiné světlo.

Do redakce Blesku dorazil záhadný dopis, podle redaktorů jde o autentický text z věznice v Láhauru, kde si odsouzená Češka odpykává svůj trest. Sama Tereza v něm prý uvádí na pravou míru některé skutečnosti o svém pobytu za mřížemi.

Ačkoliv byla stručná, stihla se opřít o jedno ožehavé téma, když přiznala, z čeho má strach. Nechala se totiž slyšet, že vůbec neopouští svou celu. Není to však kvůli obavám ze spoluvězeňkyň, ale kvůli nesnesitelným vedrům, která v Pákistánu panují. Jinak se má prý v rámci možností dobře.

Už dříve prosákly skrz zdi jedné z nejdrsnějších pákistánských věznic informace, že následkem veder zemřel za mřížemi jeden ze spoluvězňů. Lze tedy konstatovat, že Tereza zřejmě dělá tu nejlepší možnou věc, aby se takovému osudu vyvarovala. Navíc má podané odvolání proti rozsudku, v jehož úspěch moc věří.

Terezu Hlůškovou odsoudil pákistánský soud k 8 letům a 8 měsícům vězení. Na začátku roku 2018 ji totiž na letišti v Láhauru chytili s téměř 9 kilogramy heroinu. Její odvolání proti zdrcujícímu rozsudku se začne projednávat v září.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán