Chorvatsko má špatnou zprávu pro turisty! Po žralocích a komárech přišly další problémy!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. července 2019 14:38 | Aktualizováno: 6. července 2019 22:15

Chorvatsku se letos příliš nedaří. Nejprve se u pobřeží objevil jeden či dva žraloci, poté se na západě země přemnožili komáři. Tím to ale zdaleka neskončilo!

Pobřeží Dalmácie nově zamořili nezvaní škůdci. Podle serveru Slobodna Dalmacija jde o štěnice, které se objevily v apartmánech, kde tráví každý rok dovolenou i velké množství turistů.

Jejich výskyt byl zaznamenán i v luxusních hotelech, kde ale personál dokáže rychleji reagovat a místnosti od havěti vyčistit. Přesto ani tady nejsou turisté údajně v bezpečí.

Je proto vhodné si před cestou do Chorvatska přečíst recenze na internetu a po příjezdu na místo pobytu ze všeho nejdříve zkontrolovat postel a matraci, kde se často nacházejí jejich výkaly.

Přítomnost štěnic může značit i těžký nasládlý pach. Samotné brouky pravděpodobně nenajdete, jsou světloplaší a ožívají především v noci. Pokud však jejich přítomnost zaregistrujete, je potřeba vše neprodleně řešit se správcem nebo majitelem ubytovacího zařízení.

Spát v přítomnosti štěnic totiž pravděpodobně není nic, o co by někdo z nás stál. Naopak, v noci dokáží nepříjemně kousat a mohou se schovat i k vám do kufru, je tedy riziko, že si je s sebou přivezete i domů.

Témata: Chorvatsko Hmyz