Tereza H. v šoku: Vězení je peklo, kolem pašeračky umírají lidé!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. června 2019 10:07 | Aktualizováno: 28. června 2019 19:31

Češka Tereza H. si na podmínky v pákistánském vězení nejspíš nikdy nezvykne. Obzvlášť když kolem ní umírají jiní trestanci, kteří byli odsouzeni za podobné delikty. Vězeňským dozorcům je to navíc – zdá se – docela jedno.

Češka Tereza H., kterou v Pákistánu nemilosrdně odsoudili, si zvyká na to, že tamní vězení připomíná svým způsobem peklo. Nově do toho začal promlouvat i faktor počasí, které podmínky v káznici v Láhauru ještě více komplikuje.

V Pákistánu totiž momentálně panují teploty přesahující 45 stupňů Celsia, na což křehká Češka rozhodně není zvyklá. Zdaleka v tom ale není sama a podle informací, které unikly přímo z věznice, si extrémní počasí už vyžádalo první lidský život.

Jeden z místních trestanců totiž zkolaboval a přišel o život, ačkoliv jej vězeňská služba poslala do nemocnice. Lékaři už mohli pouze konstatovat smrt a vydat tělo vězně jeho rodině, aby jej pohřbila. Děsivá je především podobnost s případem české pašeračky drog.

„Ten chlap byl obviněn z drogové kriminality. Seděl v Terezině vězení a zabilo ho horko, chápete, je tam 45 stupňů,“ řekl Blesku pákistánský novinář Alí Aršád, který zná i další šokující okolnosti. Dozorcům prý trvalo, než se odhodlali jakkoliv jednat, čímž muže prakticky odsoudili k smrti. Vězeň se totiž dostal do takového stavu, že už jej lékaři neměli šanci zachránit.

Terezu Hlůškovou letos odsoudil pákistánský soud k 8 letům a 8 měsícům vězení. Na začátku roku 2018 ji totiž na letišti v Láhauru chytili s téměř 9 kilogramy heroinu. Její odvolání proti zdrcujícímu rozsudku se začne projednávat v září.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu