Veřejnost v šoku! Děti zavřeli do rozpáleného vagónu bez oken a sedaček, málem zemřely!

Vlaky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. června 2019 12:11

Hororovou cestu jako ze špatného filmu mají za sebou školáci, kteří cestovali na trase Prievidza - Bratislava. Děti z bratislavského osmiletého gymnázia musely absolvovat cestu zavřené v poštovním vagonu, který nemá okna ani klimatizaci.

Děsivá cesta začala ve chvíli, kdy na trase Prievidza - Bratislava došlo v pondělí v poledne k tragické události, při níž vlak srazil osobu v kolejišti.

Souprava musela být odstavena a pasažéři museli čekat na odvoz autobusy do nejbližší železniční stanice. Tam ale zjistili nepříjemnou věc. Náhradní vlaková souprava byla kapacitně podhodnocená.

Do vlaku se tak vešla jen část cestujících, a ti, na které ve vagónech pro přepravu pasažérů nezbylo místo, byli posláni do vagónů pro přepravu balíků a pošty. Problém je v tom, že tyto vagóny nemají okna, klimatizaci, ani sedačky.

V těchto podmínkách cestovali cestující včetně mnoha dětí na trase Partizánske - Leopoldov. A zažívali útrpná muka.

"Ty vozy neměly sedadla ani okna, v třicetistupňovém horku tam byl nedýchatelný vzduch," řekl Novému času jeden z naštvaných rodičů malého chlapce.

Někteří se dokonce pokoušeli za jízdy otevřít dveře, jak jim bylo zle, Poté, co vlak konečně zastavil, se zjistilo, že osm dětí zkolabovalo. Jedné dívce museli přivolaní záchranáři podávat přímo na stanici infuzi, cestu do nemocnice by jinak nepřežila.

"Jsme zděšeni z toho, že se něco takového může stát, a budeme žádat železnice o omluvu a vysvětlení," rodič s tím, že děti mají štěstí, že cestu přežily.

Tamní dopravce, Železničná spoločnosť Slovensko, se ale brání s tím, že se na tomto způsobu přepravy dohodli sami učitelé se strojvůdcem. 

Témata: Slovensko Vlaky dětské Děti