Dívka vypila svůj oblíbený nápoj. Lékaři se jí podívali do břicha a nestačili se divit!

Bubble tea

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. června 2019 14:20

Bubble tea je nápoj, který okusila i spousta Čechů, lékaři přitom před jeho konzumací varují. Nově upozornil na jeho škodlivost případ dívky, která jej pila po litrech, až nakonec skončila ve vážném stavu v nemocnici.

Nápoj bubble tea není ničím neznámým ani u nás. Jen málokdo však tuší, jaké zdravotní potíže může jeho konzumace způsobit. Neuvěřitelný obrázek se nedávno naskytl lékařům, kteří ošetřovali čtrnáctiletou čínskou dívku se zácpou a nechutenstvím, kterými trpěla už pět dní.

Doktoři nařídili vyšetření rentgenem, který ukázal šokující věc. V břiše dívky bylo více než 100 malých tmavých kuliček z tapioky. Plodina, které se rovněž říká maniok, se řadí společně s bramborami či batáty mezi okopaniny.

Vzápětí vyšlo najevo, že dívka je milovnicí bubble tea – nápoje, jehož základem je kvalitní čaj a právě zmíněné malé žvýkací kuličky o velikosti perel, bez kterých se pravý „bublinkový čaj“ prostě neobejde.

Dívka však měla problém kuličky strávit, před čímž lékaři už v minulosti varovali. Prodejci je navíc mnohdy vylepšují tím, že do nich míchají další látky, aby měly lepší texturu. V tomto konkrétním případě to ovšem nic nezměnilo.

Lékaři zjistili, že dívenka měla s trávením kuliček dlouhodobější problémy, ale až poslední dávka nápoje jí kompletně ucpala střeva, která by měla uvolnit léčba projímadly. Snad bude tento případ důrazným varováním pro ty, kteří pijí bubble tea ve velkém množství.

Témata: nápoje zdraví lékaři